Doctor RY Skin Clinic


Ögonplastik


Operation av övre- och nedre ögonlock


Man behöver inte vara äldre för att ha hängande ögonlock, utan det är helt beroende på varje individs konstruktion som gör att man kan ha tunga hängande ögonlock, eller rynkiga och lätt svullnande nedre ögonlock.


Ögonplastik är en bra lösning till detta, som verkligen gör skillnad!

Övre ögonlocksplastik


Vid en övre ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud och ev utbuktande fett. Snittet följer ögonglobens övre linje och lite utåt.


Ingreppet sker under lokalbedövning kombinerat med lätt lugnande medicin för att minska ev. obehag. Några timmars vistelse på kliniken efter övre ögonlocksplastik samt återbesök ingår i priset.


Svullnad och blåmärken framträder efter operationen och kvarstår en till två veckor. Stygnen tas bort efter ca en vecka. Slutligt resultat syns efter några månader.


Man får räkna med ca 5-7 dagar med begränsade besvär och blåmärken. Ta ev. ett par dagar ledigt från jobbet.


Läkningsprocessen i ansiktet är nästan bäst på ögonlocken, så därför blir det minimalt med ärr och de som finns är väldigt kosmetiskt acceptabla.

2 veckor efter operationen är nästan allt läkt, men full effekt kan ses och bedömas först efter 3-4 månader.Nedre ögonlocksplastik


Vid en nedre ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud och ev utbuktande fett. Snittet läggs ett par mm under de undre ögonfransarna och lite utåt för att lyfta.

Ingreppet sker under lokalbedövning kombinerat med lätt lugnande medicin för att minska ev. obehag.


Några timmars vistelse på kliniken efter en nedre ögonlocksplastik samt återbesök, ingår i priset.


Svullnad och blåmärken framträder efter operationen och kvarstår en

till två veckor. Stygnen tas bort efter ca en vecka. Slutligt resultat syns efter några månader